Μορφές τουρισμού

Μορφές τουρισμού

Όπως σε ολόκληρη την Κρήτη, έτσι και στα Αστερούσια Όρη είναι σύνηθες το φαινόμενο του παράκτιου τουρισμού, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

Ήδη από τους μινωικούς χρόνους, οι Κρήτες ζούσαν και δραστηριοποιούνταν κοντά στη θάλασσα. Σήμερα, οι μεγαλύτερες πόλεις του νησιού είναι παραθαλάσσιες και κάποιες από τις βασικές οικονομικές δραστηριότητες, όπως είναι ο τουρισμός, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη θάλασσα.

Ένας από τους στόχους της ένταξης των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας του Προγράμματος Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO είναι η περεταίρω ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού της υπαίθρου.

Τα Αστερούσια διαθέτουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, την ιστορία, το κάλλος και το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ευδοκιμήσει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο ιππικός τουρισμός, ο αναρριχητικός τουρισμός, ο περιπατητικός τουρισμός, ο βοτανικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο γαστρονομικός και οινικός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο γεωτουρισμός και ο θρησκευτικός και αρχαιολογικός τουρισμός.

Η ένταξη των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας του Προγράμματος Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO στοχεύει στην προώθηση, ενίσχυση και συντονισμό αυτών των δραστηριοτήτων και στη σύνδεση των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων με τα πολιτιστικά – θρησκευτικά δρώμενα της περιοχής και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Add to Collection

    No Collections

    Here you'll find all collections you've created before.