Παραγωγή

Παραγωγή

Σε κάθε περιοχή του κόσμου, η παραγωγή των προϊόντων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα φυσικά περιβάλλοντα στα οποία παράγονται.

Ειδικότερα, η παραγωγή προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Προέλευσης (ΠΓΕ) στηρίζεται όχι μόνο στα χαρακτηριστικά των πρώτων υλών και των φυσικών πόρων της περιοχής, αλλά και στα χαρακτηριστικά, τα ήθη και τα έθιμα των ίδιων των ανθρώπων που τα παράγουν.

Οι παραγωγοί των Αστερουσίων έχουν εκμεταλλευτεί τόσο το γόνιμο φυσικό περιβάλλον και το κλίμα της περιοχής όσο και την πλούσια ιστορία της. Έτσι, κατέχοντας τις γνώσεις των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής και συνδυάζοντάς τες με γνώσεις των νέων τεχνολογιών, διαθέτουν στην αγορά τοπικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ενδεικτικά, τα Αστερούσια είναι φημισμένα για το λάδι, τις ελιές, το κρασί, τα τυροκομικά, τα βότανα, τα χαρούπια και το μέλι τους. Ταυτόχρονα, οι μικρές οικιακές βιοτεχνίες στηρίζουν το εισόδημα δεκάδων οικογενειών των Αστερουσίων από τον προηγούμενο αιώνα έως και σήμερα.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Add to Collection

    No Collections

    Here you'll find all collections you've created before.