Σύνδεσμος Προστασίας Αστερουσίων

Ο Σύνδεσμος Προστασίας των Αστερουσίων ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που όχι μόνο αγαπούν την περιοχή, αλλά γνωρίζουν το αξιακό της κεφάλαιο. 

Αυτή η ομάδα ανθρώπων, με τη συμμετοχή του μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, αποφάσισε την ίδρυση του Συνδέσμου. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου είναι η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη και σκοπός του είναι η διάσωση, η προστασία και η ανάδειξη του πλούτου των Αστερουσίων. 

Ο ρόλος του Συνδέσμου Προστασίας των Αστερουtrtων για την ένταξη των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO είχε μεγάλη σημασία.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας των Αστερουσίων είναι ο φορέας που κατέθεσε την πρόταση για την ένταξη της περιοχής στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας του Προγράμματος Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO. 

Σε αυτή την προσπάθεια είχαν τη στήριξη του Περιφερειάρχη, κ. Αρναουτάκη, την υποστήριξη της Εθνικής Επιτροπής για το πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα», του κ. Σκούλλου και της κ. Τζιτζικώστα, Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, καθώς και η μελετητική ομάδα που συνέταξε τον σχετικό φάκελο.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Προστασίας Αστερουσίων ξεκίνησε μία σειρά από δράσεις, όπως συνέδρια, ημερίδες και πολιτιστικές εκδηλώσεις προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο και να τον κάνει κοινωνό και συνοδοιπόρο στην προσπάθεια ένταξης της περιοχής στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO.

Είναι άκρως σημαντικό να γίνουν όλοι κοινωνοί του εγχειρήματος της διάσωσης αυτής της ιερής περιοχής και της ανάδειξης του πλούσιου περιβάλλοντός της. Εξάλλου, τα οφέλη και οι δρόμοι που ανοίγονται από την ένταξη της περιοχής στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO, αφορούν όλους τους κατοίκους όχι μόνο των Αστερουσίων, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

hfghfgfgh

Αίτηση Μέλους

  Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

   Add to Collection

   No Collections

   Here you'll find all collections you've created before.